Peter Wouters - Vlaams Volksvertegenwoordiger

  • Geplaatst op: 2018-10-10 15:34:06

  • Auteur: Lynn Kemp

We hadden een midweek gepland naar Picardië om even het hectische leven van alledag te ontvluchten. Met een bungalow aan een uitgestrekt meer kan ik u vertellen dat het hier zalig vertoeven was tijdens één van de warmste weken van onze tropische zomer. Zelfs de talrijke watervogels waren enkel te bespeuren in de vroege ochtend of bij het vallen van de avond. Zelfs zij vonden het toch abnormaal warm. 

 

Bij het voorbereiden van zo’n reis snuister ik altijd in reisboeken en op het internet. Eigenlijk is dit voor mij de manier om optimaal in vakantiemodus te komen. Ik merkte al snel dat er hier wel wat bronnen waren en als fiere Antwerpenaar zag ik de Schelde hiertussen staan. Een uitstapje was dus ineens gekend. Wij zouden de start van alle leven (dichterlijke overdrijving) in Gouy opzoeken. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor velen een afknapper zou zijn maar voor mij was het dit zeker niet. De rust en de nietigheid, de schoonheid van het begin.  Als je ziet dat een kleine bron overgaat in een geweldige stroom met een wereldhaven 300 km verder dan helpt mij dit om alles in perspectief te plaatsen.

 

Ook op culinair gebied hebben we een bizarre ervaring gehad. Het was te warm om buiten te eten en we gingen binnen zitten. Men kookte hier op de open haard. Bij 37° brandde een houtvuur waar men een heerlijke Andouillette op bereidde. Deze typische Franse delicatesse smaakte inderdaad naar de speciale rooksmaak van een open vuur. Heerlijk! Het slaatje met de Franse slag maakte het plaatje compleet.

 

Vakantie geeft ook tijd om een boek te lezen. Ik had me voorgenomen om een boek van een goede vriend te lezen en dat heb ik mij niet beklaagd. “Jood zijn is een avontuur” van André Gantman heeft mijn inzichten op het gebied van Jood zijn toch enigszins bijgesteld. André verduidelijkt op zijn manier heel wat facetten van het Jood –zijn.

 

U ziet dat ik mij niets te kort heb gedaan tijdens de vakantie. Ik heb het evenwicht gezocht en gevonden. Rust, cultuur en het innerlijke kunnen voldoen. Dat geeft de kracht om er opnieuw tegenaan te gaan. De periode die eraan komt zal vooral gevuld worden met campagne voeren. De contacten die ik dan leg en de drukte zijn waarschijnlijk de grootste contrasten met mijn vakantie waar ik vooral rust en herbronning teruggevonden heb. Ideaal om het werkjaar mee te beginnen.

 

 

Peter Wouters