Opnieuw aan het werk na desinfectie door PuroClean

  • Geplaatst op: 2020-04-30 11:20:04

  • Auteur: Lynn Kemp

Het coronavirus heeft ons de afgelopen maanden flink bij het nekvel gegrepen. Niets zal nog hetzelfde zijn en dus moeten bedrijven zich aanpassen. Met een gecoördineerde aanpak om de werkplek weer veilig en leefbaar te maken, en met een langetermijnvisie.

Voor ieder van ons waren de strenge anti-COVID-19-maatregelen een donderslag bij heldere hemel. Het heeft wat tijd en veerkracht gekost om recht te krabbelen en weer naar de toekomst te kijken. Nu er stilaan perspectief is om de economie weer op te starten, wil/moet iedereen zich in sneltempo aanpassen om de werkplek veilig te maken voor alle medewerkers.


Deurklink

Een grondige desinfectering komt dan om de hoek kijken, maar desinfectering zonder langetermijnvisie heeft weinig zin. Men kan desinfecteren zoveel men wil, maar als een uur later iemand met een besmetting een druk gebruikte deurklink aanraakt, is het effect van de desinfectering alweer tenietgedaan en wordt een vals gevoel van veiligheid gecreëerd. Om niet te spreken over de kans op besmetting die met het aanraken van de besmette klink weer groter wordt.


Twintig dagen werkzaam

Een desinfectering moet passen in een bredere context van maatregelen en moet vooral langdurig zijn, maar ook kostenefficiënt. Een zorgvuldige keuze van producten maakt het verschil. Wanneer producten gebruikt worden die na dertig minuten alweer hun werkzaamheid verloren zijn, kan men net zo goed niets doen. Wanneer men producten gebruikt die gemiddeld twintig dagen actief blijven, dan kan er gewerkt worden aan een efficiënt desinfectieplan op langere termijn.

PuroClean maakt gebruik van PreSpec℗ OxyDes Pro om te desinfecteren en voldoet hiermee aan de twee belangrijkste aspecten van het desinfecteren:

- PreSpec® OxyDes Pro is een in situ gerealiseerd desinfecteermiddel met als werkzame stof O3. Onder de biocide verordering (EU) 528/212 (BPR) mag dit product zonder toelating als biocide worden verkocht. Dit geeft aan dat het product onschadelijk is voor mens en zijn leefomgeving.

- Door de specifieke samenstelling van het product én door gebruik te maken van elektrostatische vernevelaars, zal het product in tegenstelling tot andere desinfectanten slechts langzaam 
afgebroken worden. Dit maakt dat het product tot wel dertig dagen actief kan blijven.


Werknemers kunnen doorwerken

Een efficiënt desinfectieplan zorgt er dus voor dat een bedrijf kan inschatten wanneer er opnieuw moet gedesinfecteerd worden terwijl de werknemers intussen veilig aan het werk kunnen blijven. 

Oppervlakken die dagelijks veelvuldig aangeraakt worden, kunnen met dezelfde producten en dezelfde techniek door eigen mensen of de vaste poetsdienst meermaals gedesinfecteerd worden voor een optimale bescherming.


Vijf stappen

Het PuroClean-desinfectieplan voorziet in een aantal acties die kunnen ondernomen worden om de werkomgeving zoveel mogelijk bacterie-/virusvrij te houden.

- Desinfectie van volledige kantoren, sanitair, sociale ruimtes enzovoort. Bij voorkeur periodiek. 

- Plaatselijke desinfectie (werkplek) met handtrigger en/of ontsmettende doekjes.

- Meten van de voor- en na-situatie bij elke desinfectering.

- Plaatsen van inoxdispensers voor verdelen van handgel (met anti-diefstal slot).

- Plaatsen van andere producten in het licht van social distancing enzovoort

Desinfecteren is dus geen 'one shot' maar past in een weloverwogen en langetermijnvisie.

 

Voor alle info:

PuroClean komt graag langs om samen een gedegen desinfectieplan op te stellen. Onderaan ziet u alvast een filmpje over hoe een en ander in z'n werk gaat.

Meer informatie over onze desinfectietechniek en bijhorende producten, vindt u op puroclean.be.

Of bel ons op 0800 24 925